Acasă, în California…

,

Doar cine nu a căutat vreodată un loc de cazare în sezonul de vară nu știe că această îndeletnicire se poate transforma într-o corvoadă. Te uiți pe ofertele agențiilor de turism, consulți zeci de liste de prețuri, întrebi prieteni, cauți părerile vizitatorilor, te uiți pe poze, te gândești, te răzgândești… de mai multe ori. Și nu puține sunt situațiile în care odată ajuns la fața locului fluieri a pagubă. Ba camera este prea mică sau patul nu este comod, ba hotelul nu este bine poziționat, ba este prea cald sau prea frig, ba fata de la recepție nu a avut un zâmbet suficient de larg. Pentru a evita o astfel de situație sunt mai multe variante. Una dintre ele este un „camper van”. Cu ajutorul acestuia te poți deplasa rapid și poți să te cazezi în cele mai frumoase locuri, departe de agitația orașelor sau a stațiunilor.

Fanii i-au spus „casa pe roți” și așa i s-a dus numele. Este un soi de autorulotă care nu ocupă mult loc, se manevrează ușor, oferă spațiu și confort. Povestea acestui „camper van” a început în anii `80 într-o perioadă în care avionul nu era la îndemâna oricui, savoarea vacanțelor la cort începea să pălească, iar cei care aveau rulote remorcate se plângeau că nu au suficientă flexibilitate. Așa a câștigat teren această idee. Nemții de la Volkswagen nu puteau să rateze această oportunitate. Așa s-a născut Volkswagen California. Primele modele aveau un plafon supraînălţat fix, element ce putea afecta stabilitatea automobilului sau capacitatea acestuia de a trece pe sub spaţii joase. Dar lucrurile s-au rezolvat rapid. An de an, Volkswagen California a primit îmbunătățiri, dar cel mai important element a rămas plafonul care se poate înălța pentru a crea un spațiu suplimentar de dormit în interior. Aici este locul preferat al celor mici.

În 2016 a fost fabricat Volkswagen California T6, iar anul acesta o să apară noul model. Reprezentanții companiei au dezvăluit că Volkswagen California T6.1 va avea o mulțime de îmbunătățiri. La exterior vorbim de o serie de accesorii cromate în zona grilei, a spoilerului și a pragurilor laterale, dar și de un bloc optic nou cu lumini de zi cu LED.

Cele mai importante modificări apar în interior: mânere și rame din aluminiu pentru dulapuri (acestea beneficiază și de un spațiu ceva mai mare), butoane noi în zona de bucătărie, uși care culisează.

Nemții spun că noile paturi sunt mult mai confortabile, iar în versiunea de echipare Ocean plafonul este acționat electric. Constructorul german echipează Volkswagen California T6.1 cu un nou sistem de direcție, dar și cu o mulțime de sisteme de asistență: la parcare, la schimbarea benzii de rulare, dar și o funcție specială de avertizare cu privire la obstacolele laterale. Acest model va beneficia de un motor diesel de 2.0 litri. Această versiune va putea fi admirată la Salonul de rulote și camper van-uri de la Dusseldorf de la finalul lunii august.

Publicat în Știri.

Autor

Home Page

Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


5 × sase =